Najava: Božićno čokoladno pivo

Zima i Božić su vrijeme dobre hrane, raznih slatkih radosti i općenitog uživanja u dobrom jelu i piću. Zato pripremamo nešto posebno, kako bi i ovi blagdani bili posebni za Vas, našu familiju. Kuhamo božično čokoladno pivo tj chocolate stout, i to kako treba. Jer ako ga ne skuhamo kako treba, dobit ćemo – čokoladu! Jeste znali da je  čokolada prvotno dobivena u pokušaju da se proizvede pivo? Sad znate.

Familia Craft Pivovara i tvornica čokolade Nadalina
Marinko Biškić čokoladna gramofonska ploča

A zna to i Marinko Biškić, čovjek čiji brk svi sigurno prepoznajete. Ako ne, do kraja ovog teksta ćete ga zavoljeti. Gdin Biškić vodi Nadalinu, tvornicu čokolade u Splitu. No, on je i puno više od tog. Glazbenik, poduzetnik, izumitelj, i u duši vječni punker. Nadasve svestrana osoba, i uvijek željan novih izazova i suradnji. Nadalina broji mnoge uspjehe i priznanja, a diči se i rekordom najveće čokolade na svijetu. To nam je jasno dalo do znanja- čokolada iz pogona Nadaline mora biti temelj za nadolazeće chocolate stout pivo. Dijelimo ljubav prema dobro glazbi, slatkom, i te dvije ljubavi nas spajaju. Pridodajmo ljubav prema dobrom pivu i ono što ćemo skuhati bit će za prste polizati. A dotada poslušajte glazbeni uradak Fon Biskicha na njegovoj čuvenoj čokoladnoj gramofonskoj ploči. 

Naše božićno čokoladno pivo, čija testna verzija je na slici, je specijal i dostupan zimi. To je naše drugo po redu sezonsko pivo, ali svakako ne i zadnje. Služi kao ‘kontra’ postojećoj Ferati Habanero i svojim okusom će natjerati i one najžešće punkere da mljacnu i iskape čašu tražeći još slatke utjehe. Kao i s Habanerom, radi se o točenom pivu, točnije stout pivu ‘na tapu’, a moći će se pronaći u odabranim lokacijama diljem južne Dalmacije. Osim ako smatraš da apsolutno moraš kušati pivo ‘na daljinu’, u kom slučaju nas kontaktiraj pa ćemo vidjeti što se može učiniti s obzirom na ograničene količine. Ipak se bliži sezona blagdana, a mi vjerujemo u solidarnost, te tako uvijek kažemo #budidiofamilije i to uistinu i mislimo. Ovaj specijal predstavlja zajedništvo i dobre trenutke provedene s prijateljima i obitelji.

Chocolate stout pivo prva verzija