Ferata Habanero: predstavljanje

U Splitu je izmjeren atipično vruć početak listopada! Kako i neće, promovirali smo ljuto izdanje Ferate – Ferata Habanero. Predstavljanje u Mandrill Nano-Brewingu je prošlo u društvu dragih prijatelja, suradnika, te zanatskih pivara i ljubitelja piva. Više o našem prvom specijalu saznajte u nastavku teksta.

Promocijja Ferate Habanero u Mandrill Nano-Brewing

Ferata Habanero je van-serijsko pivo tj specijal, a korijene vuče na organskoj bazi. Kao što naziv sugerira, radi se o habanero papričicama. Habanerin okus se gradi na Feratu amber ale pa tako dodaje nijansu žestine pri ispijanju. Ipak, kao i njena amber ale inačica, pruža pitkost koja jednostavno poziva na još jedan gutljaj. Vizualne karakteristike su slične, topla jantarno-crvena boja i srednje-bogato tijelo te prljavo-bijela bogata glava.

Ferata Habanero i Juta Spiza promo
Branko Bočina Juta Spiza promo

Profil: Juta Spiza

Za papričice je zaslužan Branko Bočina, osnivač i vlasnik Jute Spize. To je čovjek kojeg rado spominju s osmijehom na licu, ali i suznih očiju. Naime, radi se o ljutim umacima organskog uzgoja, podno slikovitog Kozjaka, s kvalitetom i kreativnošću na prvom mjestu. Stoga nismo puno dvoumili pri izboru za suradnju, a rezultat govori za sebe. Stvorili smo nešto svježe, autentično i nadasve pitko. Kvalitetno craft pivo, pardon, zanatsko pivo. Ako Vas je ovo zaintrigralo, što ćete tek reći na marmeladu od smokve i habanera? Pogledajte što Branko i ostali imaju reći na mnoge žestoke umake na njegovom Youtube kanalu. Većina epizoda završi u suzama (radosnicama).

Količine su ograničene i Ferata Habanero je dostupna samo kao točeno pivo. Ipak, nije baš da se sve zvijezde moraju posložiti, dovoljno je svratiti u jedno od prodajnih mjesta ili nas kontaktirati s upitom da li je Habanero trenutno ‘na tapu’. U ovom slučaju svakako vrijedi stara poslovica #uhvatisvojuferatu!