Škola piva

2012. pokrećemo blog Hoću Pivo i dijelimo znanje i iskustvo u kućnoj izradi piva – homebrewu. To je škola piva koja opisuje cijeli proces kuhanja piva. Od praktičnih savjeta i lokacija za kupnju opreme te trikova za uštedu, stvorili smo kompletnu bazu potrebnu za kućnu pivovaru. Website sadrži informacije kao što su  rječnik pojmova, temperaturi ukomljavanja i karbonizacija. Dali smo sve od sebe da pivarstvo približimo svakome. Craft pivo je uistinu divan hobi koji nije težak ako se radi pravilno i pedantno. I tu nastupa projekt Hoću Pivo. Pročitajte više o povijesti projekta te se pridružite.

Kako su godine odmicale, interes za craft pivom u Hrvatskoj je počeo rasti. U inozemstvu je craft pivo bilo u punom zamahu, pa se to i odrazilo na broj naših posjetitelja. Dobivali smo i odgovarali na razne upite, gradili poznanstva i prijateljstva. Usput smo nadograđivali vlastito znanje i vještine. Danas je ‘Hoću Pivo’ website s vrijednim informacijama prilagođenih ovom području. Brojimo posjetitelje iz Hrvatske i okolice. Naš website je postao prava online škola piva. Opisali smo cijeli proizvodni proces kuhanja piva od početka do kraja. Provodimo Vas kroz svaki korak i ukazujemo na moguće probleme i početničke propuste. Uvodimo Vas u rad s HERMS programom i dajemo savjete na upit. Od prvih kuhanja do proširivanja broja linija i kompliciranja procesa, tu smo s iscrpnim ali lako čitljivim člancima. Rezultat našeg rada i ljubavi prema craft pivu je craft pivovara s dušom – Familia Craft Pivovara.

Zato posjetite Hoću Pivo i slobodno nam se obratite, upitajte, propitkujte… Volimo pivo, volimo pomagati, i imamo mnogo toga za podijeliti s novim ali i postojećim kućnim pivarima. #Budidiofamilie